Matija Jurčević, bacc. Inf., mentor

Matija je stručni prvostupnik poslovne informatike i apsolvent na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Ima bogato radno iskustvo počevši od informatičkog referenta pa sve do glavnog informatičara u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja gdje je stekao najviše iskustva radeći na raznim hardverskim i softverskim rješenjima te je vodio STEM radionice za djecu i mlade. Slijed poslovnih prilika doveo ga je do Petrinjske razvojne agencije “PETRA” gdje vidi priliku za daljnji rast i razvoj svojih interesa i stručnih kompetencija.

 

Svoja znanja u programiranju, posebice Pythonu želi prenijeti budućim korisnicima projekta DRONE-IN. Matija vidi neograničene mogućnosti koje Python pruža jer je jedan od najpopularnijih programskih jezika koji se zadnje desetljeće neumorno razvija i može se pronaći svugdje, bilo u industriji ili u akademskoj domeni. Svjestan je da njegova jednostavnost sintakse i brzina pisanja programskog koda ga čine vrlo prikladnim i u razvoju i u istraživanju. Matija kroz buduće projekte, pa tako i DRONE-IN vidi mogućnost koja obećava visoki napredak informacijskih tehnologija u Gradu Petrinji.

Politika Internetskih kolačića

Koristimo internetske kolačiće kako bismo zapamtili Vaše preference i ponovljene posjete te Vam pružili što bolje iskustvo korištenja stranice. Pritiskom na “Prihvaćam”, pristajete na korištenje SVIH internetskih kolačića.