dr.sc. Jelena Ćosić Lesičar, mentor

Jelena je doktorica znanosti, a doktorirala je na temu bespilotnih letjelica. U svijet zrakoplovstva ulazi još u srednjoj školi završavajući Tehničku školu u Zadru smjer Zrakoplovni tehničar. Svoj put nastavlja na Fakultetu strojarstva i brodogradnje gdje je 2010. godine dobila nagradu Fakulteta Davorin Bazjanac za izvrstan uspjeh, a 2011. magistrirala te stekla titulu magistra inženjera zrakoplovnog inženjerstva.

 

Od 2011. godine radila je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje gdje je pobliže ušla u svijet bespilotnih letjelica i dronova te je na tu temu i obranila doktorsku disertaciju 2018. godine.

 

Jelena više od desetljeća predaje na fakultetu, ima jako dobru komunikaciju sa studentima i profesorima zbog čega je prepoznala budućnost i svoju ulogu u projektu DRONE-IN. Na projektu je glavni mentor, a ljubav prema dronovima i prenošenju znanja upotpunila se u ovom projektu.

 

Ne znam jesmo li već spomenuli, ali Jelena je licencirani udaljeni pilot te ima dozvolu za upravljanje bespilotnim letjelicama na području cijele EU.

Jelena Ćosić Lesičar

Politika Internetskih kolačića

Koristimo internetske kolačiće kako bismo zapamtili Vaše preference i ponovljene posjete te Vam pružili što bolje iskustvo korištenja stranice. Pritiskom na “Prihvaćam”, pristajete na korištenje SVIH internetskih kolačića.