Petrinjska razvojna agencija – PETRA i HZZ u provedbi mjere za osposobljavanje na radnom mjestu

PETRA – Petrinjska razvojna agencija, kao poduzetnička potporna institucija, provodi projekt Grada Petrinje kao novi inovativni edukacijsko – poduzetnički model za transformaciju Grada Petrinje. Analizom sektora, gradova slične veličine i socioekonomskih pokazatelja kao i primjera dobre prakse te trendova u industriji općenito, zaključeno je da je Grad Petrinja lokacijski i infrastrukturno pogodna za osnivanje Centra za edukaciju, programiranje i praktičnu primjenu bespilotnih letjelica, dronova, primjenom umjetne inteligencije.

 

Cilj je omogućiti polaznicima usvajanje cjelovitog znanja i vještina potrebnih za izradu vlastitih proizvoda u području digitalnih tehnologija, dronova, i pokretanje vlastitih poduzetničkih pothvata.

 

Provedbom programa edukacije na tržište rada plasirat će se stručnjaci koji će kroz šestomjesečnu edukaciju postati kompetentni, a kroz vlastiti projekt će se predstaviti investitorima i poduzetnicima čime će Razvojna agencija kao poduzetnička potporna institucija direktno pridonijeti jačanju gospodarske i tehnološke klime Grada Petrinje.

 

Potencijal projekta prepoznat je i od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji kroz mjeru „Osposobljavanje na radnom mjestu“, za sve polaznike, pokriva troškove edukacije.

 

DroneDays 2023

Dana 4 i 5. svibnja 2023. godine, sudjelovali smo u Zagrebu na međunarodnom skupu DroneDays u organizaciji Laboratory for Robotics and Intelligent Control Systems. U

prikaži objavu »

Politika Internetskih kolačića

Koristimo internetske kolačiće kako bismo zapamtili Vaše preference i ponovljene posjete te Vam pružili što bolje iskustvo korištenja stranice. Pritiskom na “Prihvaćam”, pristajete na korištenje SVIH internetskih kolačića.